Svens Blogg

Jag funderar på en shoppingresa till London

Den brittiska metropolen London har jag hängt en del, och det är verkligen en dröm för den som är shoppingintresserad. Här finns allt som man behöver, och allt det som man inte visste att man behövde. Jag älskar verkligen den här staden och bär ständigt på känslan av att återvända hit. Atmosfären är som ingen annan stad i världen. Här blandas gammal viktoriansk flärd med en modern kosmopolitisk känsla. Det är också en otroligt skön stad att promenera i. Avstånden är rejäla, vilket man inte är van vid i våra svenska städer.

Vad handlar man då här i London? Allt. Utbudet är enormt och här ligger alla ”flagship”-butiker på rad. Den långa shoppinggatan Oxford Street är fylld av både butiker och varuhus och här bör man spendera minst en dag för att hinna med. Varuhuset Selfridges måste besökas, både för shoppingen och för upplevelsens skull. Från Oxford Street svänger man gärna av mot Regent Street, som också är fylld av butiker, för att efter en stund hamna vid Piccadilly Circus. När man går nedför Regent Street får man absolut inte missa det gamla vackra varuhuset Liberty, som ligger i en Tudor-inspirerad byggnad.

Från Piccadilly kan man med fördel ta sig mot Knightsbridge. Under denna promenad måste man göra ett besök på Fortum & Mason, om inte annat för att unna sig en utsökt Afternoon Tea. Mätt och belåten går promenaden vidare mot Knightsbridge för att besöka det anrika och kända varuhuset Harrods. Detta är verkligen ett enormt varuhus som har det mesta man kan tänka sig, och en matavdelning som är en sevärdhet i sig. I Knightsbridge finns också stiliga Harvey Nichols, som är det perfekta stället att handla lyxiga klädesplagg.

Rolig shopping i London handlar också om en massa små butiker som är specialiserade på allt möjligt. Staden är enorm, så det finns underlag att sälja det mesta, vilket gör London så intressant. Här finns alltid något nytt att upptäcka, både för den bofaste och för turisten.